Monialaiset opinnot

Digitaaliset sovellukset ja materiaalit helpottavat myös monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelua, työstämistä ja toteuttamista. Yhtärin digivinkit kerää tälle sivulle esimerkkejä omista ja muiden ideoista monialaisiin opintoihin. Otsikkolinkit vievät kustakin pelistä tarkempiin tietoihin.

The Day Before Tomorrow

seppo

Syksyllä 2018 Hämeenkyrön Yhteiskoulussa järjestettiin monialaiset opinnot teemana Ilmastonmuutos ja itsestä huolehtimisen taidot. Opinnot toteutettiin yli oppiaine- ja luokkarajojen tehdyllä pajapäivätyöskentelyllä sekä pelipäivänä, jossa oppilaat kisasivat ilmastotaidoissa ja -teoissa Seppo-pelialustalle rakennetussa pelissä.

 

Kalevala-projekti kahdeksasluokkalaisille

Kalevala-projekti on Rantakylän yhtenäiskoulun kahdeksasluokkalaisten monialainen projekti, jossa tutustutaan kolmen projektipäivän aikana kansalliseepokseemme Kalevalaan. Jokaiselle oppilaalle jaetaan Kalevalasta oman henkilöhahmo. Henkilöhahmot kuuluu johonkin kalevalaiseen perheeseen, joka muodostaa 3-4 hengen joukkueen. Pelilaudat on rakennettu ThingLinkissä tehtyjä interaktiivisia kuvia käyttäen,

ainomeetsväinö